Läkaren

Idag har jag varit och träffat Gunnar Kratz, proffessor i plastikirurgi.
Även den plastikkirurg som ska utföra min operation. Känns mycket bra.
Imorgon ska jag ringa och få en tid, mycket spännande.

Nu har jag tänt massa ljus, lyssnar på musik och viker all tvätt sen gårdagen. Sen kommer hjärtat och de blir myskväll. Imorgon är de långdag i skolan och ett pass med body pump som gäller. Livet rullar på och dagarna fylls av diverse. Igår var jag på ikea och köpte nya jättefina fönsterlampor och kuddar till soffan,. Se om jag får upp mina stora tavlor på barnen ikväll med när min man kommer ;) Sen ska ni nog få se. De har hänt en hel del med lägenheten den sista månaden och det känns underbart att komma hem nu!


Söndag

Underbara Söndag

Barnen åker till sin pappa vid lunch. Då höjs volymen och jag kör städ och tvätt fram till kvällen. Det är vad jag pysslar med varannan Söndag. Egentid som jag uppskattar väldigt mycket. Men det bästa utav allt är ju att när lägenheten skiner och det är ordning och reda till kvällen, ja då kommer min älskling så blir det Taco och Solsidan. När jag tittade på honom igår så blev ja precis varm i hela kroppen. När han tittar på mig och förklarar hur kär han faktist är i mig, då är min lycka ganska total. Eller när Minna spyr ner hela mig och han hjälper mig att torka upp och sen tar lillan, de är kärlek det. hahahha..

När man pratar smått om framtiden och tankarna och planerna faktist är att det ska bli något gemensamt. Sen kan man aldrig veta vad som händer och vad livet tänkt att erbjuda.
Det finns en otrolig kemi mellan oss. Från allra första början redan på nivån vänskap kände jag ett stort lugn med honom. De växte snabbt fram en trygghet och en tillit. Allt känns så ärligt att fint när vi är tillsammans. 
Jag ska njuta av det som är nu. Jag säger som jag bör, livet går bra nu!




 


Gå i ide

Var så trött och matt igår och i förmiddags att jag övervägde att gå i ide.
Men de var ju faktist varken en möjlighet eller en lösning.

Men jag ryckte upp mig, vi fick fika besök och kalasade lite. Ny energi fylldes på och nu känner jag mig väldigt glad igen. Härliga känslor i kroppen och ett stort lugn. Har tänt massor ljus och myst med Molly.







Love


.
Energinivån blev lite låg ett tag, en svag känsla av olust i kroppen som jag inte riktigt kunde skaka av mig.
Rickard kom och busade och det gjorde nog hela Mollys födelsedag, hon somnade som en stock på soffan sen. Tacksam för mina fina vänner som förgyller inte bara min utan även barnens tillvaro. Tyvärr missade hon Erik som kom med ett stort paket. Men det fantastiska var att den här mannen vände hela dagen på ett kick. Ja kände hur jag fick ny energi, blev glad inifrån och ut. För varje dag som går blir jag bara mer och mer övertygad om hur rätt jag hittat. 
Sovmorgon imorgon enligt skolschemat, men frågar ni mina barn bryr dom sig kanske inte om det så mycket. Molly ska iaf få följa med mig till skolan för det har jag lovat. Vi ska dessutom grilla korv på eftermiddagen i skogen så de kommer hon uppskatta. Veckan går fort, med blandade känslor. Men vi har en helg med kalas och mys kvar






Molly 4 år










Älsklingar

 
  Den här kvällen..
Vissa saker vill man hålla för sig själv. Det var ett samtal mellan dig och mig. Jag har nu verkligen insett vad du betyder för mig. Jag vet vart jag har dig. Du & Jag. Ett steg i taget. Med dig vid min sida.

Vi kastar oss ut, vi riskerar, chansar och vågar!
Jag vill, tillsammans med dig. Du värmer mitt hjärta.
Du är fantastisk och helt underbar.
Jag är kär i dig.
Ibland kan livet kännas fruktansvärt orättvist. Men just nu känns det som jag blir belönad med det finaste. Kärlek.



Kvällen tillbringade vi med barnen. Vi gräddade våfflor. Med glass, grädde, blåbärssylt och hallonsylt. När jag hade nattat Minna fick Molly egentid i lugn och ro. Vi satt och pusslade och det avslutades sen med att hon bestämde att Erik skulle läsa en bok för henne. Hon somnade sött, och glad. Och det ger mig lycka.
Vi kändes vid obehaget igår, och idag kommer lyckan och tar oss med storm. Ibland känns det som man blir yr av livet. Av alla händelser och intryck. Men det är en charm, man får lära sig att dansa med när det blåser.




Änglar






Nedstämd

Min äldsta ängel var trött och riktigt nedstämd när jag hämtade henne. Det gjorde ont att se henne så. Hon är verkligen en del av mig. Hennes glädje är min glädje, hennes smärta är min smärta! Försöker göra allt jag kan för henne, försöker bygga en relation där hon ska känna att hon kan prata om allt, och där alla känslor är välkomna.

När lugnet lagt sig och mina hjärtan sussar sött kan ja inte låta bli att låta tårarna komma. Inte för att jag är olycklig. Men att se någon man älskar så frutkansvärt obeskrivligt mycket må dåligt, då känner jag mig fullkomligt maktlös. Jag skulle dö för mina barn, jag skulle göra precis vad som helst. Det finns inget som är starkare än kärleken till dom. Mitt band till mina flickor har om möjligt stärkts ännu mer sista månaderna nu. Det är dom och jag. Och ibland blir man matt av bara tanken på allt som hänt på så kort tid. På alla nya intryck, och då inser vad barnen gått och faktist fortfarande går igenom. Det är en ständig förändring. Det är inte lätt att va liten ibland, inte heller att vara vuxen.  Men jag tror att för att kunna känna en äkta lycka måste man också släppa in obehaget. Så det blev en Söndag med en del obehag. Men om vi bara tar itu med det direkt så är jag övertygad om att lyckan som kommer sen då är starkare.

När något berör mitt hjärta så det gör ont, då vill jag dra mig undan. Men jag vill att du ska finnas där. För jag vill kunna ta klivet nu att lita på dig fullt ut. Vi tror på framtiden både du och jag, du är så fin.
Nu ska jag gå in och bara titta på mina mirakel en stund innan jag går och lägger mig. Imorgon är en ny dag. Ny energi och nya möjligheter. Mycket som händer, jag har skickat iväg några jobbansökningar, börjat kolla upp lite inför sommaren. Mest för att hålla alla dörrar öppna. Jag har lagt en intresseanmälan på en 4:a. Men lusten att flytta och försöka bygga upp ett nytt hem igen känns långt borta. Men vi tar en dag i taget. Allt kommer bli bra. Jag litar på mig själv, jag reder ut det här. Den här veckan ska ägnas helt åt mina barn. På Onsdag har jag en 4 åring här hemma, helt otroligt. Snart fyra år sedan jag fick dig på mitt bröst och jag tittade på din pappa och såg hur en lyckotår rann på hans kind. DEN känslan som fyllde min kropp just då kommer alltid finnas i mitt hjärta. Livet är en gåva!

 
I'm gonna love you like I've never been hurt before
I'm gonna love you like I'm indestructible


Söndag..

Idag, ÄNTLIGEN ska jag hämta mina barn! Haft en toppen vecka men som bäst är det när jag har mina änglar hos mig. Saknaden är väldigt stor nu! Nu gör ont i mammahjärtat, vill hålla dom i min famn och aldrig släppa dom. Ikväll ska vi ha en riktig myskväll!

 Ikväll väntar ett nytt avsnitt av solsidan och det förgyller ju kvällen lite extra också. Nu har jag precis bakat en LCHF kladdkaka och om man får dömma efter smeten blir det riktigt gott!

Haft en toppenhelg med hjärtat. I Fredags var vi och kika på bebis och igår var vi iväg hos några vänner och blev bjudna på mat. Nu har jag precis blivit ensam igen och det är storstäd av kök som gäller. Helgens bakande har satt sina spår. Men nu har jag massor muffins och bullar i frysen. Det är så kul, vill bara fortsätta baka. Vill göra tekakor och annat kul. Men de finns ingen plats. Så först mina vänner får ni komma och fika upp alla bullar!

Jag har även suttit och gjort om mitt cv och skickat ut lite ansökningar. Ja jag är riktigt sugen på att jobba, tyvärr är det inte så lätt. Men det är skönt att ha skolan där jag trivs sålänge.


Lördag 22/1 2011



Ungifär såhär känner jag mig för det mesta just nu, jag har kommit in i en väldigt trevlig fas i mitt liv.
Idag ska jag baka bullar. Se om någon kan komma och provsmaka åt mig. Jag håller i med bra kost och träning. Nu efter snart 2 veckor börjar kroppen och vågen förstå vilket håll det ska gå åt, och det gör mig motiverad. Om 9 dagar sitter jag hos läkaren och går igenom allt inför op.

Ibland kan det skölja över mig en rädsla. Men man måste våga satsa för att vinna. Jag tror på framtiden. Jag tror på min framtid, den är ljus. På min och barnens framtid, det liv vi skapar just nu. Jag tror på våran framtid, din och min. Vi bygger upp något fint.



Nu ska jag svira om till bullmamma, jag gillar det. Jag älskar att laga mat, baka och pyssla. Du har helt rätt, jag behöver aldrig ge upp dom drömmarna som jag en gång haft. De känns helt fantastskt att ja fått tillbaka lusten för allt detta. Nästan obeskrivligt. Framtiden är min, och förhoppningsvis tillsammans med dig och mina fina.


Fredagsmys

Startade dagen med en kort dag i skolan, åkte vidare mot ett träningspass med Body pump. Vidare mot Linköping för o hitta en liten bebispressent. De drog visst ut på tiden, kan ha råkat hamna i fler affärer än tänkt. Nu har jag gjort mig i ordning och fixat med disken. Nu ska ja bara vänta på att Mr E ska bli klar med sitt sen åker vi o kikar bebbe och har Fredagsmys. Finns det förresten något finare än ett nytt litet liv som kommit till världen?


Powerwalk

Har sovmorgon idag, men vaknade till när hjärtat åkte till jobbet. Men jag klagar inte, att få kramas med världens underbaraste kan vara den bästa starten på en ny dag! Bestämde mig ganska snabbt för att klä på mig och ge mig ut på en liten powerwalk. Så nu är jag tillbaka igen och ska slänga mig i duschen och snygga till mig innan den här dagen sätter fart på allvar. Går sent idag i skolan, sen är det bara hem och hämta badkläderna innan jag åker vidare för en simtur.

Andra roliga måsten är att jag ska börja baka till Mollys födelsedag. Har köpt muffinsformar med pirater och prinsessor på. Bullformar med hjärtan. Tårtan ska jag och Molly baka på Tisdagkväll bara hon och jag. Hon älskar att baka och såklart ska hon då få göra sin egna tårta när hon blir en stor tjej och fyller 4 år!

Nu är det bäst att jag tar tag i dagen!


Bukplastik

Fick några kommentarer om min kommande operation.
Om det är av egen vilja eller medicinska skäl?
Så tänke svara på det och lite allmänt om mina tankar.
 För det här är inte någon impuls, utan något som jag tänkt igenom noga dom sista 3 åren. 
Och nu blir det allvar.


I sommar är det 5 år sen jag var på en badstrand. Jag har aldrig åkt och badat tillsammans med mina barn. Om det är av egen vilja eller av medicinska skäl, så skulle jag svara ja på båda. Min mage blev helt förstörd första graviditeten, och förvärrades andra gången. Jag har nu magmuskler som delat på sig och överflödig hud som absolut inte kommer försvinna på något annat sätt.

För eller imot plastikoperationer. Det får ligga i varje enskild persons värderingar. Jag anser att det är upp till var och en. Min åsikt är att när något begränsar en person och det finns en möjlighet som kan förändra det, så är det för mig inget tvivel. Jag har inte dålig självkänsla i grund och botten, ingen är perfekt. Mina bristningar kommer finnas kvar, och om det bara vore för dom skulle jag stolt visa upp min kropp. Jag har två fantastiska barn som min kropp burit på. Problemet är dock större än så.

Att jag får den här fantastiska möjligheten att göra en stor bukplastik gör mig så lycklig att jag vill gråta. Jag kommer kunna åka och bada tillsammans med mina barn. Jag kan sätta på mig en bikini och simma i simhallen. Jag kan klä av mig inför den jag tycker om. Jag kommer kunna stå framför spegeln och verkligen tycka om mig själv på ett nytt sätt.
Jag är stark, jag tror oftast på mig själv. Men jag vet också att det finns något som begränsar mig. Nu kommer jag slippa det. Min kropp kommer inte bli perfekt, men kanske för mig. Ingen kommer vara lyckligare än jag. Sålänge man tänker sunt, och själv gör sånt som man mår bra av säger jag bara kör hårt. vad det än gäller i livet!

Ni kommer få följa den här resan med mig. För det är en stor operation och en tid efter som kommer vara delvis tuff. Men jag är tuffare och vet att det kommer vara värt mödan. Jag gör det här för min skull, det är allt som betyder något. Jag ska unna mig det här, för jag tycker att jag är värd det!

Till er alla
Och tack för härliga kommentarer!


Träning

Igår tränade jag Body pump. Oj oj det känns i kroppen idag. Åkte dock ändå dit och tog mig en simtur förut. Blir nog att simma Onsdag & Torsdag med och sen ett nytt pass på Fredag. Så skönt att att ha kommit igång nu.

Den 31 Januari börjar min resa till något som för mig kommer innebära så mycket. Då ska jag på konsultation för en stor bukplastik som ska bli av i vår. Det gör ju att kosten och träningen blir ännu mer motiverad.

Ligger nerkrupen i soffan framför en film med sällskap av en vän. Senare kommer .han. och värmer mitt hjärta, innifrån och ut.


Söndag och solsidan

Nu mer har kanal 4 räddat mina kommande Söndagar!

Ikväll kommer han och vi ska göra taco och kolla på solsidan. Jag har saknat att få sova tillsammans!
Igår hade vi lite bus med barnen innan vi tog kväll, kröp ner i soffan och bara hade det helt underbart. Käka lite och såg en rolig film. Det krävs inte mycket när sällskapet är rätt.

Idag åker barnen till sin pappa men det känns okej. För vi har verkligen tagit vara på varje dag och haft en riktigt mysig vecka tillsammans. Molly saknar pappa och nu ska hon få njuta av en vecka med hennes pappa. Vissa dagar känns det som man dör av längtan och man känner att man aldrig vänjer sig. Men det gör man faktist, man måste välja att göra det bästa utav situationen.

Imorgon ska jag träna body pump o de va mååånga år sen ja gick på gruppträning nu, kul!
Känner mig väldigt motiverad till kosten och träning. Jag blir gladare, piggare och förhoppningsvios lite snyggare ;) haha..


Lycklig och förvånad

Var väldigt trött när mina barn vaknade imorse, gosade ner oss allihoppa i min säng, slumrade till 2 minuter. När jag kommer upp har Minna kladdat ner choklad i nya soffan. Går till köket för att hämta en trasa, råkar ösa ner två glas. Då va det bara dra fram dammsugaren. Men lika glad är jag för det men gladast är nog, ja jag! Så nu har vi en hel Lördag framför oss och vi ska göra det som faller oss in.

Igår hade ja en trevlig och lugn kväll med fina vänner. Att dom kommer hit o vi kan samlas här när jag har barnen betyder mycket för mig. Vi käkade och hyrde en film o bara Fredagsslappade med varandra. Saknar redan ♥, men det är på ett skönt vis. Det är skrämmande, för jag trodde aldrig jag skulle känna såhär. Någonting har verkligen växt fram, och det fortsätter att växa. Mina känslor har byggts upp under en lite längre tid och jag trodde kanske inte att dom skulle ta sig såhär långt. Jag är lycklig och förvånad, som en viss herre sjunger.


"Som i trans blev jag harmonisk och human
Du gav mig gåtorna tillbaks

 Tar en dag i taget och vi får se vad framtiden vill bjuda på. Just nu är jag så glad av nutid så det andra spelar inte så stor roll. Framtiden kommer alltid till oss iallafall.
Dåtid har jag släppt, det är nu ett hav av fina minnen och glada stunder. Lärdomar till framtiden.




Lycka & sorg

 

Vi pratades vid igår. Jag kände en lycka i min kropp, det var vänlighet och det var faktist skratt. Någon som varit hela min värld och mitt allt är nu långt borta. Och allt jag vill ha nu är respekt. Jag kände det igår och det var underbart. Men man ska akta sig att ta ut segern i förskott. Idag kom ett nytt samtal, och tårar kom som vanligt. Man undrar hur länge man ska orka, och svaret är nog att en människa envis och stark klarar sig ända till slutet. Jag vet att jag gör det. Jag önskar bara att jag fick säga att en del av mitt hjärta alltid kommer älska dig. Och även om jag vet att du sa så även till mig är jag nu ganska övertygad om motsatsen. Det gör inget. Jag vet att jag för stunden har en orimlig önskan, men jag längtar så efter att ha dig som min vän. Du har alltid varit det och det känns vissa dagar konstigt och tomt. Jag saknar inte dig så som i kärlekens perspektiv. Men en sorts självsfrände och bästa vän är förlorad. Jag måste få sörja det. Jag måste få bli ledsen när du om någon ger hårda ord och en kall yta.

Ett annat samtal igår gav mig också värme. Men den värmen består.
Riktar in mig på det posetiva.
Ikväll blir det mys med barnen, mys med dig.


 


Lilla hjärtat


En sjuk Minna med hög feber. Stackars lilla hjärtat. Min energinivå har varit rätt låg den här veckan och jag hoppas ja slipper bli sjuk, har inte tid.

Håret är nu blekt eftersom utväxten var hemsk och jag är nu lika ljus som i sommras. Jag käkar LCHF kost igen och tänkte tappa ca 5kg. Vågen har jävlats kilo efter kilo men skrattar bäst som skrattar sist. Det här fixar ja lätt. Jag mår bra av det.



vilka stora tjejer jag har, vart tar tiden och åren vägen..










Hjärta

Har gått igenom massa bilder på gamla datorn. Nästa vecka när jag är barnledig ska jag rensa igenom allt och sen framkalla massvis. Och visst känns det i hjärtat när man kollar på bilderna. En lycklig familj med stor kärlek är idag något helt annat. På ett annat vis. Men kärleken finns starkare än ordens kraft för mina barn.  Jag ska ha en "fotovägg" i vardagsrummet där foton i olika storlekar, färg, svart/vitt ska fyllas på. Minnen som jag vill dela med mig av. Mitt hjärta är fullt av dom.

Mitt hjärta är fullt av mycket. Du har tagit plats påriktigt. Jag känner det mer och mer. Det är skrämmande och underbart.  Framtiden får visa vägen och jag tar det som det kommer. Men det finns en saknad när du inte är här. Det är en härlig känsla som jag för ett tag sen trodde var en omöjlighet att få känna igen. Jag tar idag ingenting för givet. Jag vet att så mycket kan förändras på så kort tid. Man ska vara ödmjuk inför livet och dom man lever omkring och med.

 ♥
 


Rött

Det är röd dag ♥
Igår gjordes de visst en upptäckt att jag hade punka på ett av mina nya vinterdäck, såå typiskt mig att inte ens märka det. Men som jag säger, det är tur att jag har dig. Och idag är de tvättstugan som gäller hela eftermiddagen och kvällen. Men vad gör det? Vardagen bjuder på mer och mer trygghet för varje dag som går och det är obeskrivligt skönt. Ett vardagsliv som reder ut sig. Jag har precis packat upp min stora fin servis. Någon dag i mitt liv kommer jag packa in den på hyllplanen i mitt drömhus med en familj som minst består av mig och mina döttrar. Jag har inte tappat hoppet om dom drömmarna som en gång var så starka, jag har inte tappat hoppet om stor kärlek. Det är allt som är viktigt. Livet blir bra, vi styr det åt det håll vi vill men sen kan vi aldrig rå på allt som händer. Se allt det posetiva i det som går och göra det bästa av dagarna. Nu är jag nöjd med mitt liv, med min lägenhet och värmen som finns här mellan mig och mina barn. Ja kanske finns det någon som fångat mitt intresse. Men alltid kommer jag prioritera mina barn och mig först nu. Jag kommer aldrig sluta unna mig äkta lycka. Jag kommer aldrig sluta sträva.



Jag är lycklig nu. Ingen dag är den andra lik. Och vi kan inte veta vad morgondagen ska bjuda på.



Finkväll

Snart kommer två helt underbara bruttor hit.
Kvällen kommer alltså bjuda på toppensällskap, taco och vin.
Vi ska njuta av livet så som man bör.

 


Nyvaken

Jag är relativt nyvaken, känns helt galet. Jag har försökt så många gånger att ta lång sovmorgon. Men alltid vaknar jag en stund innan klockan slår nio. Men idag ville änglarna mig väl. Känner mig så utvilad och lycklig.

Igårkväll hade jag hjälp av två av mina finaste vänner. Så Mollys rum är nästan klart. En runda till in till Ikea i veckan för lite finlir och sen är de klart. Varje gång jag går in i rummet fylls jag faktist av värme och lycka. Av flera anledningar. Dels för att jag vet hur överlycklig Molly kommer bli, dels av att jag äntligen känner att lägenheten börjar bli klar och det faktist känns som mitt hem, och sklutligen för att jag påminns om hur fantastiska människor jag har omkring mig som ställer upp!


Glad





 


Jag är starkare än dig

 

Du suger ur mig all energi som finns i min kropp. Och du gör det om och om och om igen. Jag slog mig fri för att vinna tillbaka min glädje och bli kvitt all negativitet. Men du har mig i ditt järngrepp, och jag får panik för jag kan inte bli fri. Just idag känns det hopplöst. Orken är nu slut, jag är matt i både kropp och sinne. Idag känns styrkan långt borta, för när det kommer till dig finns det inga murar som är tillräckligt höga.

Jag står med ryggen rak och kämpar för mig själv och dom två som betyder allt för mig. Jag gör det dag efter dag, och jag ska göra det hela mitt liv. Men ibland känns det som att jag snart går in i sista matchen, slår du ner mig nu vinner du.

Men fan heller, kämpa för mitt välmående kommer jag aldrig sluta göra nu. Jag offrade allt vad mitt liv innebar för att vinna något större. Nu ska jag se till att göra det. Men idag orkar jag verkligen inte. Idag vann du din vanliga match.


RSS 2.0